Sätt in ribsen i mitten av ugnen medan du förbereder grönsaker/rotfrukter och potatisen. Täck med plast om biten ligger i form, sätt in i kylen och låt gärna dra någon timme
Blanda runt och krydda med salt och peppar. Smaka av såsen med salt, citronsaft och cayennepeppar. Ugnsbakadkolja, 4 portioner. 800 g filé av kolja eller torsk. Skölj och strimla purjolöken, låt steka med fläsket sista 5 min. Ugnsbakadkolja, 4 portioner 800 g filé av kolja eller torsk
4 bitar laxfilé à ca 200 g 12 cocktailtomater Saften av ¼ citron 1 msk olivolja Nymald svartpeppar 2–3 färska timjankvistar + extra till garnering 100 g sockerärter 100 g gröna bönor 100 g frysta gröna ärter 50 g frysta bondbönor 1 liten skivad purjolök
Värm en stekpanna med lite matfett eller olja. Det tar ungefär 30 minuter att få klar denna variant av ugnsbakad falukorv med tomatsås och grönsaker. 1 medelstor morot. Skär sparrislängderna i 1 cm breda bitar, skala moroten och grovriv den – blanda ned sparris och morotsriv i den djupa tallriken tillsammans med tomatkross, tomatpuré, grovhackade basilikablad samt salta och peppra lätt. 1 medelstor morot
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.