Koljamed ett täcke av svamp, ost och mandelflarn – smakrik och fräsch middagsmat. En extra bonus för övrigt med att försöka äta mindre kött är att man ”tvingas” börja variera de få fiskrätter vi annars oftast äter, och eftersom jag älskar svamp så fick champinjoner bli smakbärare i kvällens middag
Börja med att blanda alla ingredienser till griljeringen i en skål. Servera med kokt potatis och en kall sås på creme fraiche med lite mynta samt riven lime och citron
Blanda runt och krydda med salt och peppar. Smaka av såsen med salt, citronsaft och cayennepeppar. Ugnsbakadkolja, 4 portioner. 800 g filé av kolja eller torsk. Skölj och strimla purjolöken, låt steka med fläsket sista 5 min. Ugnsbakadkolja, 4 portioner 800 g filé av kolja eller torsk
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten. Smaka av med salt och peppar. Ansa, skölj och skär 2 stycken av knippet med lök i grova bitar. Gratinera i mitten av ugnen ca 15 minuter, eller tills grönsakerna är genommjuka och havretäcket fått fin färg
Här har jag gjort en enkel och fantastiskt god dessert där ananasen får bakas i ugnen med ett härligt krispigt och segt täcke av kokos och havregryn ovanpå
Lägg fiskfiléerna i en ugnsfast form och krydda lite lätt med salt. Lägg basilika, persilja, vitlök, paprikapulver, chiliflakes, spiskummin, salt, peppar, olja och honung i bunken och mixa samman med en stavmixer till en slät sås
Det blev kolja och det var nog första gången jag åt det. Krydda med salt och svartpeppar och ställ in formen i ugnen igen och stek fisken tills den är klar
Servera den frasiga koljanmed ärtpestorisoni och sallad. Kolja. Mixa ihop tinade ärtor, myntablad, citronsaft, olja, salt, peppar och ost i en matberedare eller med hjälp av en stavmixer
Laxen ugnsbakas med ett knaprigt täcke bestående av bland annat cashewnötter och sambal oelek. Servera på salladsbädd tillsammans med ris och blandade bönor
Smula brödet i en bunke och blanda med ost, örtkryddor, salt och peppar. 1. Sätt ugnen på 225 grader. 2. Lägg laxbitarna i en form och häll i vin eller buljong
Det frasiga brödtäcket gör man lättast i en matberedare med kniven monterad. Börja med vitlöken. Servera med kokt potatis, broccoli och Kelda fisk- och skaldjurssoppa som sås
Det frasiga brödtäcket gör man lättast i en matberedare med kniven monterad. Börja med vitlöken. Servera med kokt potatis, broccoli och Kelda fisk- och skaldjurssoppa som sås
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.