Jag är - som ni som följer mig mer regelbundet redan vet - inte vegetarian, men lagar och äter med stor förtjusning vegetarisk mat och tycker att vi alla borde äta mer frukt och grönt, både ur hälsosynpunkt och miljösynpunkt
Många äter en alldeles för fiberfattig kost och får därför problem med mage och tarm. Den här ugnsbakadegröten fungerar lika bra som smarrig frukost som gott och nyttigt mellanmål och faktiskt också som kaka till kaffet
>>Ugnsbakadgrötmedmangooch kokos. Senaste veckorna har jag varvat stora smoothiebowls medugnsbakadgröt till lunch, och min nya favorit är en variant med mandel, kanel och kardemumma
Havregröten kan du variera precis som du vill, med olika smaksättningar och adderingar. Som när någon i mitt flöde lägger upp en bild på stekt gröt, och jag direkt känner varföööör har jag aldrig tänkt på det
Första smoothien jag gjorde blev en ren fruktsmoothie medmango, banan och apelsin. En av de underbara följderna av att ha införskaffat min efterlängtade matberedare är att jag nu har möjlighet att göra egna smoothies att ta med som mellanmål till jobbet
Ugnsbakadgröt är en stor favorit när jag har lite mer tid på morgonen. Mosa bananen och blanda tillsammans med havregryn, mjölk, hallon och vaniljpulver
I Soul Kitchen i Rethynon fick vi en god havregrynsgrötmed banan och ingefära i till frukost. Den gröten vi fick på Kreta var kokad i mandelmjölk, men min variant har jag kokat i vatten och lagt till lite rågflingor som jag gillar
Skär en banan på längden, fördela honungen jämnt över den och krydda med den mängd kanel du vill. Tillsätt havregryn, vatten, mandelmjölk och salt i en kastrull
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.