Jag älskar att göra helgfrukostar till något extra. På vardagarna ser den alltid likadan ut (en eller två mackor + en kopp kaffe) och det är så jag vill ha det, men på helgerna får det gärna vara något mer
Ugnsbakadgröt är något av det godaste jag vet och jag snöar ofta in på det under vinterhalvåret. Det doftar ljuvligt i hela huset när gröten gräddas och jag älskar att sätta mig ner med gröttalltiken tillsammans med en kopp nykokt kaffe ♥ Såna stunder ger mig så mycket livskvalitet
Att ugnsbaka gröt istället för att koka den är ett roligt sätt att förnya frukostklassikern. Tillagningstiden blir dock mycket längre än vid kokning, vilket gör gröten perfekt till en lugn helgfrukost eller på en brunchbuffé
Smörj en ugnsäker form, ca 20 cm i diameter, och häll i grötmixen. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda havregryn, socker, russin, nötter och bakpulver i en skål
x Blåbärs/kanel ugnsbakadgröt med keso, hallon och kokosflingor. Ni som inte gillar gröt borde testa detta för det smakar inte gröt, utan är mer som en kaka i konsistensen
ugnsbakadgröt. ugnsbakadapelsinchokladgröt toppat m keso, apelsin o mandelUgnsbakadapelsinchokladgrötlite mindre än 1 dl havregryn1 tsk bakpulver1 äggvita2 msk kaffe3 msk apelsinsaftinkråmet från ½ apelsin(+lite rivet apelsinskal)sötning efter smak (behövs inte)1
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.