12-15 potatisar
(medelstora) 1 gul lök Olja 1-1 1/2 buljongtärning 2,5-3 dl vatten Peppar 600-800 g falukorv 1 tomat 1/2 gul lök i tunna skivor Ev 1/2 grönt äpple 1-3 msk tomatpuré 1-2 tsk dijonsenap Lite vatten Ost, gärna stark
Strö på mejram. 500 g falukorv i stora tärningar. 1 bit kålrot ( 200 g ) 1 kålrabbi ( 250 g ) 2-3 morötter ½ purjolök 500 g falukorv i stora tärningar 6 dl vatten 2 hönsbuljongtärningar 2 lagerblad 1 krm vitpeppar 1 kruka färsk mejram Senapssåsen 1 dl matlagningsyoghurt 2 msk skånsk senap 1 stk fransk senap ½ krm salt
Blanda grädde och senap i en ugnsfast form. Tärna tomaten och blanda med gurkmixen. Skär en skåra längs med korvarna och fyll dem med tomat- och gurk-mixblandningen
Sambon som brukar gnälla på alla falukorvsrätter som inte är skolans korvstroganoff åt flera portioner och tyckte det var riktigt gott, vilket han även sa vid upprepade tillfällen under middagen
Slå på vatten så det knappt täcker och salta lätt. ca 500 g falukorv. ca 500 g falukorv 6-8 st kryddpepparkorn 2 st lagerblad salt 1 burk små hela morötter
Lägg först potatis, lök och tomat på en plåt, salta och slå lite olja på och vänd runt lite. När det står i ugnen smular man fetaosten i en liten skål, slå på yoghurten och fäll i honungen och blanda allt väl
Skiva falukorven och lägg skivorna omlott i en ugnsfast form. 500 g falukorv. 500 g falukorv liten purjolök 200 g cocktailtomater 1 dl hackad dill 3 dl vispgrädde 0
Den här svänger man ihop på cirkus en halvtimme om man är någorlunda skillad i köket. På med avrunnen majs, korven, tomatklyftor, beasåsen och toppa med riven ost
4 600 g falukorv 2 gula lökar 900 g potatis 1 msk smör eller margarin 2 lagerblad 5 dl hönsbuljong (vatten och buljong eller fond) 1 lättöl (à 33 cl) salt och peppar 2 msk persilja Senapscrème fraiche 2 dl lätt crème fraiche 2 msk dijonsenap Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.