1500 g
falukorv 3 msk gurkmix t ex Bostongurka 1 st tomat 0.5 dl senap skånsk 100 g riven ost Blomkålsmos: blomkål ca 750 g 25 g smör 1 dl crème fraîche salt och peppar Servera med: sallad krasse Ugn: 225°Skär snitt i korven med 1 cm mellanrum. Klicka i gurkmix i snitten och lägg i tomatskivor. Bred över senap och strö på ost. Tillaga i ugnen, 30 minuter.
1 Blomkålsmos:
Skär blomkålen i bitar och koka dem mjuka i saltat vatten. Låt rinna av väl. Mosa blomkålen och blanda med smör och crème fraiche till en puré. Salta och peppra. Servera med sallad och krasse.
Gör samma sak med löken. Skiva falukorven och stek i smöret i en stekpanna. Lägg hälften av korvskivorna underst i en medelstor ugnsform och lägg på äpple och lök
Är det inte otroligt att man kan gå ner i vikt och hålla vikten med så god mat. Köpte Trångsvikens falukorvmed 62% hög kötthalt, som jag skivade och lade senap krossad tomat och smakrik ost mellan skivorna. Spädde ytterligare med 2 dl grädde
Skär centimetertjocka snitt i falukorvsringen utan att skära igenom helt och lägg i en ugnsform. Blanda ihop löken tillsammans med gurkmixen lägg lite i varje snitt
Servera med kokt potatis, ris, couscous eller pasta. Smöra en ugnsfast form och varva korvskivorna med den hackade löken, häll slutligen över såsblandningen och gratinera mitt i ugnen i 200 grader i ca 25 minuter. 1 falukorv
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.