Ugnsbakad falukorv med blomkålsmos
Hemmets Journal
Hemmets Journal
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 500 g falukorv
  • 13 msk gurkmix
  • 11 st tomat
  • 10.5 dl senap
  • 1100 g riven ost
  • 1 blomkål
  • 125 g smör
  • 11 dl crème fraîche
  • 1 salt och peppar
  • 1 sallad
  • 1 krasse
  • 1500 g falukorv 3 msk gurkmix t ex Bostongurka 1 st tomat 0.5 dl senap skånsk 100 g riven ost Blomkålsmos: blomkål ca 750 g 25 g smör 1 dl crème fraîche salt och peppar Servera med: sallad krasse Ugn: 225°Skär snitt i korven med 1 cm mellanrum. Klicka i gurkmix i snitten och lägg i tomatskivor. Bred över senap och strö på ost. Tillaga i ugnen, 30 minuter.
  • 1 Blomkålsmos: Skär blomkålen i bitar och koka dem mjuka i saltat vatten. Låt rinna av väl. Mosa blomkålen och blanda med smör och crème fraiche till en puré. Salta och peppra. Servera med sallad och krasse.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.