Till detta åt vi färsk torskfilé med salt och lite smörklickar på. Jag smaksatte dem med soja och serverade dem tillsammans med torsk, svartthairis (nya favoriten), konfiterad fänkål och en sås gjord på kokosmjölk
Ugnsbakadvitkål med umamismör och hasselnötter. Skär vitkålen i lite större bitar. När jag nu googlat lite så kallas ju umami den femte grundsmaken, sötma, sälta, surhet, beska och umami
Garnera rätten med färsk dill och citronklyftor. Olja in laxen med olivolja och krydda med. Strö ut kvarnsalt på en ugnsplåt och lägg laxen med skinnsidan nedåt på saltet
Färsk pasta t. Fräs schalottenlök och vitlök i en rejäl klick smör. Svart trumpetsvamp. Hyvla parmesan över pastan, eller låt gästerna hyvla sin egen Färsk pasta t
Som jag skrev nyss är den färskavitkålen en av favoriterna. Så det gäller att passa på nu och lägga varenda krona en har på, och njuta av, all färskaoch goda primörerna
Garnera efter tycke och smak med vispad grädde ochfärska bär, eller servera separat vid sidan om. Jag var sannerligen novis på området, och visste knappt hur en blogg fungerade
Blanda tonfisk, svarta oliver och lök och krydda med citrondressing, salt ochsvartpeppar. 150g tonfiskfiléer (finaste kvalitet och mycket färsk). 10g svarta oliver urkärnade och tärnade. Skär tonfisken i 1-cm kuber och lägg åt sidan. Vispa ihop 20 ml av olivolja och citronsaft. Krydda ciabattan med olivolja och salt och grilla varje sida av ciabattan 20-30 sekunder tills de är lätt rostade
Nymalen svartpeppar. ) med lufttorkad skinka, soltorkad tomat ochfärskvitkål. Strö ut gnocchi, lufttorkad skinka, svamp och soltorkade tomater på vitkålen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.