Toppa med plockade salviakvistaroch salt och peppar. buttnernutpumpa - medelstor. Blanda blåmögelost ochricottaoch fördela osten i urgröpningen efter kärnorna
Den här veckans vegorecept och Köttfri måndagsinslag får bli en ugnsbakad pumpa, fylld med en örtdoftande kantarell- och quinoablandning, förstärkt med ett täcke av både parmesan och mozarella
Jag håller även på med en allmän kylskåps och kylrensning och den här rätten är ett av resultaten, en ugnsbakad butternut medricottaoch så lite valnötter och örter på det
Från författaren av den eminenta boken Persiana (som nu lanseras på svenska), kommer detta härliga recept på ugnsrostad butternut squash med persisk pesto (med dill, så känns samtidigt lite svenskt), feta och granatäpplekärnor
Skölj pumpan, dela längs medoch skrapa ut fröna. Jag glömde liksom bort att jag var hungrig tills klockan var halv nio sådär och då ville jag laga något enkelt men ändå gott och njutbart
Butternutpumpan är söt och mjuk och gör sig perfekt med pastasåsen. Jamies recept säger fetaost men jag tycker att ricotta passar bättre med spenat än vad feta gör, plus att ricotta blir inte lika salt som fetaost
Så kom dessa veganbollar medsalviaochugnsbakad aubergine till. Ugnsbakad aubergine med Za’atar. Salvian i kombination med aubergine, zataar och en lite söt Salsa brava skapar en perfekt smak-match
Jag gjorde förstås rätten glutenfri, ugnsbakade fisken på låg värme i stället för att koka den, och lyxade dessutom till det hela med spenat i botten och räkor på toppen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.