brysselkål. Garnera med flingsalt. Rosta hasselnötterna i en torr panna. hasselnötter. Koka upp vatten och salt och sjud brysselkålen i cirka 2 minuter så att den mjuknar men ändå har en hård kärna
Låt gärna en kula smör koka med i vattnet. 1 kg brysselkål. 2 dl hasselnötter. Sätt ugnen på 200 grader. Plocka ner kålen, koka den mjuk i saltat och sockrat vatten
Skölj och strimla mangolden, skala och flisa vitlöken, tärna potatisen och halvera brysselkålen. Ibland har det hänt att jag fått kommentarer i stil med
Sallad på finstrimlad brysselkålmed apelsin-dijonvinaigrette, rostade hasselnötter och pecorino. Om du inte är lika frälst på brysselkål som jag, så går det garanterat att pröva receptet med någon annan sorts kål
Jag gjorde förstås rätten glutenfri, ugnsbakade fisken på låg värme i stället för att koka den, och lyxade dessutom till det hela med spenat i botten och räkor på toppen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.