Idag är första dagen efter två hela veckors semetser. Jag hade lite småångest inför detta kan jag erkänna, för ärligt talat trivdes jag himla bra med att ha semester
The Fat Duckden härAllting började med en äkta Pimm's på. Hestons "gastro pub" The Hinds Head som nog är lite mera än de vanliga gastro pubarnaHela personalen fotograferades i regnet framför The Fat DuckApertif i fast form, man kunde välja mellan Vodka och lime, Gin & Tonic och Campari SodaÄggvita och Voda & Lime flyter runt i flytande kväve och fryses
Det här är en rätt som passar helt perfekt nu när det har blivit höst. Hjortsadel med mild viltsmak serverat tillsammans med en mustig blåbärssås med rödvin, en krämig och len potatispuré efter ett recept av Heston Blumentahl samt smörstekt gul och svart trumpetsvamp
På engelsk teve avlöser matprogrammen varandra. I januari skrev jag om River Cottage Veg Everyday. för några veckor sedan twittrade jag glatt om How to cook like Heston som är fenomenalt bra och nu har jag precis fallit för ännu ett matprogram som heter The Little Paris Kitchen
Galna dagar erbjöd ankbröst, och då kan man inget annat än köpa och laga det. Så gott. Eftersom duck a l'orange är en myyycket traditionell rätt och vi råka ha en hög med apelsiner hemma måste tillbehören helt klart innehålla apelsin, och den här gången blev det en härligt fräsch apelsinsallad
Det här måste ni prova. Bacon och socker låter ju helt vansinnigt men tro mig, kombinationen av rökigt, salt bacon och karamelliserat socker funkar hur bra som helst
Jag avslutar denna dag med bärmousse och de sista avsnitten av Ugly Betty säsong 2. . Denna fredag har varit bra, några få lektioner, klädsim med klassen, slutade tidigt, shopping med en kompis och sedan filmtittande resten av eftermiddagen och kvällen med samma kompis
Då har vi då firat helg nu och det har varit en fin sådan. Långpromenader, fyndshopping, glassbjudning hos Hasse och grillkväll hemma i Köpingebro hos Håkans föräldrar är lite av det vi roat oss med
De här ska man ha till två personer. Ett andbröst, fyra klyftor vitlök, en chilli, en röd lök, en morot, en halv spetskål, en mans näve svamp, två tortilla bröd, fem msk fisksås, en halv flaska oystersås, fem msk soyasås, smör,vit peppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.