Ugglekakor
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 4 1 röster

Ingredienser

  • 3/4 dl socker
  • 13/4 dl florsocker
  • 11 tsk vaniljsocker
  • 14 dl vetemjöl
  • 11 ägg
  • 1100 g rumsvarmt smör
  • 1 Marabou Neverstop
  • 1 mandlarBlanda alla ingredienser, utom Neverstop och mandlar, till en deg, bara så att den nätt och jämnt håller ihop. Svep in degen i plastfolie och lägg den i kylskåp en timme.
  • 1 Sätt ugnen på 170 grader.
  • 1 Dela degen i tre delar och kavla varje del 4–5 mm tjock.
  • 1 Stansa ut cirklar på 6–8 cm med hjälp av en utstickare eller ett glas och lägg på bakplåtspapper.
  • 1 Tryck fast Neverstop som ögon. Halvera mandlarna på längden och fäst som näbb.
  • 1 Ge ugglorna klor genom att nagga med en gaffel.
  • 1 Grädda ugglorna i 8–10 minuter så de får lite färg.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.