Sila såsen och krydda med salt, en skvätt citron och kanske en klick smör. Hacka persiljan. Skär champinjonerna och den gula löken fint och fräs i lite matfett i en rymlig kastrull
Sila såsen och krydda med salt, en skvätt citron och kanske en klick smör. Vitvinssås till 6-10 personer10 dl fiskbuljong 75 cl vitt vin 5 dl grädde 10 champinjon 1 gul lök 100 g smör ev 1 msk vetemjöl eller maizena 2 knippen persiljekvistar 1 citron 1 tsk torkad timjan 3 lagerblad vitpepparkorn salt
Uer är en fantastiskt god fisk som är ganska fast i köttet och som tål smakstarka tillbehör. Salta och peppra fisken och stek i smör på medelstark värme några minuter på varje sida
Sila ner såsen i en ny kastrull och smaka av med salt, malen peppar och lite citronsaft. En härlig vitvinssås som passar perfekt till frasigt panerad fisk och pressad potatis
Grillad lax med sparris och Länsmansgårdens vitvinssås. Laxen grillades på engångsgrillInnan vi skulle resa därifrån skulle jag försöka mig på att laga något gott med de begränsade köksmöjligheter som fanns att tillgå
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.