Om du inte vet vad Kimchi är så är det en fermenterade kålsallad med mycket chili och andra göttigheter, det är en stapelvara i det koreanska köket och äts till nästan allt
Ingredienser Portioner. 1 l 1 kg salladskål 3/4 dl salt 2 msk chilipeppar (torkat pulver) 1 1/2 msk asiatisk fisksås 2 pressade vitlöksklyftor 2 msk riven ingefära 2 dl finhackad purjolök 2 tsk strösocker Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
I receptet på min kimchi utan fisksås använder jag oraffinerat havssalt, det använder man med fördel när man ska fermentera, eftersom det innehåller massor av mineraler
Tillsätt salladslök, morot, rättika och den saltade salladskålen i chiliblandningen och blanda ordentligt – gärna med händerna så att grönsakerna inte går sönder
Jag har på senare tid experimenterat en hel del med fermentering och nu var det dags att testa på Kimchi, en traditionell koreansk rätt som oftast baseras på kinakål
Häll i vattnet lite i taget och arbeta in med fingrarna, skall vara en lite hård deg. När jag senare tänkte över det lite, så insåg jag att just göra udonnudlar är enklast av alla nudlar att göra hemma
Andra möjliga yrken är forskning- och utvecklingsprojekt inom kost, sensorisk bedömning och utveckling av livsmedel, arbete i provkök eller med marknadsföring eller förebyggande hälsovård, utbildning och information/föreläsare
Det här med jäsning är ju en vetenskap i sig, något som jag inte satt mig in i något djupare. Men jag gör min Mak Kimchi som jag vill ha den rent smakmässigt
Lägg i en bunke tillsammans med 3 dl vatten och cirka 1,5 msk salt. Lägg över kimchin i en tättslutande plastpåse, pressa ur all luft och låt marinera i minst 30 minuter i rumstemperatur
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.