Skala, dela och koka potatisen mjuk. Det tar ca 20 minuter. Prova med en potatissticka eller kniv. Häll av potatisen och låt den svalna på en tallrik eller i en skål
Denna potatissallad är ännu bättre dagen efter, kall, när den stått och gottat till sig över natten så allt beror på om man vill ha varm sallad eller kall
Koka potatisen. Gör salladssåsen under tiden. Koka upp vattnet ochvispa i mjölet. Sjud 1 minut, dra kastrullen av plattan och vispa iolja, vinäger, ägg, finhackad gul lök och smaksätt med salt, pepparoch lite socker
Tyskpotatissalladca 1 kg färskpotatis 2 rödlökar 2 klyfta vitlök ca 1,5 dl olivolja 1 dl vatten ca 1 dl vitvinsvinäger (eller äppelcidervinäger) salt (efter smak) peppar (efter smak) ev 3 msk kapris färsk timjan (eller oregano efter smak) salladslök, finstrimlad , ev (eller några finstrimlade stjälkar från färsk lök)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.