Skala, dela och koka potatisen mjuk. Det tar ca 20 minuter. Prova med en potatissticka eller kniv. Häll av potatisen och låt den svalna på en tallrik eller i en skål
I morgon är det mors dag och den ska vi naturligtvis fira med god mat och gott fika. Jag är ju som bekant inte speciellt förtjust i tårtor, så jag tänkte bjuda mina nära och kära på en saftig och god rabarberkaka istället, vilket passar perfekt nu när det är säsong för rabarber
Besökare. Ändå sen vi var på genomresa i Tyskland i somras och tog av från motorvägen in mot landet och hamnade på ett sagolikt litet ställe för att ta en bit mat och såg deras kakbuffé, har jag tänkt på vallmokaka
Tysk körsbärskaka Även detta efter ett recept från boken I mormors skafferi. I strävan efter att göra av med 2 kg körsbär (var och köpte två kg till i tisdags, kommer troligen att bli en till sån här tårta med lite modifikation) och mer sylt
Tysk Husmanskost på Svenska Klaus och Marika, det Tyska par som driver Berliner Schnitzelstuga i Ytterån , grillade egentillverkad korv på Gregoriemarknaden
Tysk wienerschnitzel – panerat kalvinnanlår – är en klassiker, som serveras med skivad citron, sardeller (eller ansjovis som på många svenska restauranger), kapris och kokta gröna ärtor och någon form av potatis
TYSK KORVGRYTA. Ett bra matlagningstips är att råriva rotfrukterna när de ska tillagas. De blir då fort färdiga och passar därför bra tillsammans med andra snabblagade ingredienser som korv, kassler, skinka eller liknande
En liten specialare kallad tysk citronkaka. Receptet hittade jag på matklubben så om det är en vanlig kaka i Tyskland eller inte vågar jag inte svara på
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.