16 Jag
startade dagen på bästa sätt med en lång skogspromenad, kylan riktigt biter tag och efterlämnar rosenröda kinder som hettar sådär härligt när man kommer in i värmen. Med sprakande varm kamin var det dags att ställa sig i köket, jag blev nämligen så vansinnigt sugen på småkakor så det blev choklad och kolagrottor. En variant på hallongrottan som visade sig bli otroligt gott, man skulle kunna kalla dessa för twixkakor då den har alla komponenter som just twixen har. Jag delar självklart med mig av receptet och det följer nedan.Ingredienser:- 200 g smör- 1 dl socker- 1.1/2 tsk vaniljsocker- 1 tsk bakpulver- 4.1/2 dl mjöl- 1/2 burk karamelliserad mjöl- choklad att spritsa över kakorna.Såhär gör du:Sätt ugnen på 200 grader.Rör ihop alla ingredienser till en smidig och jämn deg.Rulla till ca 25 st bollar eller längder och gör en djup fåra eller hål.Fyll med den karamelliserade mjölken. Tänk på att inte fylla med allt för mycket då kolan bubblar upp i ugnen.Grädda ca 10 min i mitten av ugnen.Låt svalna helt.Smält chokladen i micron eller över vattenbad och spritsa sedan över kakorna.
Dekorera med hackade nötter och ringla smält choklad. Som ni kanske märkt så älskar jag verkligen den småländska naturen och de underbara murarna som täckts av grön mossa
Så då vet du vad du har att förvänta dig om du äter en själv - eller kanske bjuder på en du med. Mug Cake med chokladoch valnötter dekorerade med mörk choklad, hallon och kokosflakes
Att byta kakor och recept med varandra måste väl ändå vara bra bytesaffärer. Kakorna måste, ovillkorligen, förvaras i frys - de är starkt beroendeframkallande och skulle annars ta slut innan jul
Lägg en rad med mjölkchoklad på en ruta med smördeg. Även om det är lite fattigt nu innan barnbidrag och lön så kanske man vill unna sig nån god efterrätt
Smält chokladen försiktigt i micro eller vattenbad. Nu har ju jag som sagt inte helt övergott till en vegansk diet så det kommer säkerligen upp recept med både ägg och/eller mjölkprodukter här på bloggen ändå, men från och med nu lär ni snubbla över orden mandelmjölk och tofu lite oftare än ni gjort innan
Kakan (eller är det en tårta - var drar man gränsen egentligen. Den krispiga och salta botten i kombination med ett tjockt lager mjölkchokladtryffel är lika med MUMS =) Det är väl tur att det räcker med en liten minibit - sedan känner man sig nöjd
Smält chokladen över ett vattenbad. Blanda ihop allt och häll över ett bakplåtspapper. Ställ i kylskåpet ca 1 timme och skär sedan i små bitar. 150 g mörk choklad
Toppa med grädden, chokladsåsenoch marängerna, eller något annat smarrigt. 1Vispgrädde, chokladsåsoch minimarängerSå här gör du 2 minuter Lägg den hackade dumlen och nutellan i botten på en mugg
Klä en form, med löstagbar botten, med bakplåtspapper (jag spänner fast ett mellan botten och sidan och sedan två lösa bitar runt kanten som går upp en bit över kanten på formen) eller smöra och bröa
Tillsätt vatten (eller grädde om man vill) till önskad konsistens. Men nu hade jag en förpackning kokosmjölk extra creamy öppnad så jag testade att göra varm choklad på den och en smoothie
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.