Fräs squash och purjo i ghee eller smör, salta, peppra och låt kallna. Blanda majonnäs, crème fraîche, senap, finhackad kapris, salt och peppar, smaka av och vänd ner det kylda stekta, ställ åter kallt minst en timme innan servering
Eftersom min mixer har sina begränsningar gjorde jag det i två omgångar. Resultatet blev en supergod illgrön sås som passar lika bra till fiskoch ljust kött som till vegetariska biffar
Kombinationen av köttochfisk kan tyckas märklig men funkar väldigt bra. Det gick väldigt bra men köttet är lite grövre i texturen och så blir det ju inte så där vackert ljust som kalvkött är
Idag tänkte jag bjuda er på två recept med färsk ramslök, dels ett örtsmör och dels en pesto. En del av min ramslök använde jag alltså till att göra ett jättegott örtsmör som smakar fantastiskt till både kött, fiskoch vegetariskt
och det fina är att den blir bara godare av att stå en dag. Här serverades den med fiskekaka / fiskbiffar i pitabröd, senare i veckan blir det hamburgare
Den absoluta höjdpunkten när panerad fisk, potatismos, kall dillsås och ärtor stod på menyn. Torka dem med hushållspapper, strö sedan på salt och peppar
Ibland serverar jag en LCHF-variant där jag byter potatismoset mot blomkålsmos, men idag fick barnen brinnande kärlek enligt dansk modell med mycket kolhydrater medan maken och jag åt en återkommande god och enkel fiskrätt med smak av bacon, parmesan och gräslök
) Torsdag och fredag blir de två middagar jag äter hemma. Köttbullaroch mos. Mattias fyller år på torsdag och han har varit sugen på fisksoppan länge nu så det blev bra att skjuta på den förra veckan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.