Riset med rostadeoch lätt saltade solroskärnor som tillbehör blev klockrent. Oj, vad gott det blev att fräsa köttfärsen med sambal oelek, blanda med fräst purjolök och gul lök, röra ner krossade tomater och lite grädde till en röra
I kylskåpet hade jag bara "gamla" potatisaroch inte kände jag för att åka till affären och handla så det fick bli kraschad potatis till kolgrillad entrecôte som serverades med gräddstekta färska kantareller också
Skala och skär potatisen grovt, koka den mjuk i saltat vatten. Det är lätt i att man hamnar i ett ekorrhjul när det gäller vilken sorts potatisrätt man serverar till middagen vare sig det är till vardags eller fest tycker jag
Lika lätt att laga till två som tio hungriga gäster och passar utmärkt till det mesta. Snåla inte med varken olivoljan eller saltet och låt dem rostas ordentligt, då smakar både potatisenoch betorna som bäst
Nu är det dax att göra lite äppelkakor och annat gott av alla äpplen som ni har hemma i trädgården, eller gör som jag köp i butiken… älgen åt upp vårt äppelträd
Träspett, blötlagda. Jag valde att använda enkla råvaror som nypotatis (från Åland, här uppe i Sibiren skördar vi tyvärr nypotatis väldigt sent), körsbärstomater, korv och smör
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.