Lägg de kokta revbenen i en skål och tillsätt marinaden. Tillsätt lagerblad, vitpepparkorn och salt och låt revbenen koka på medelvärme i ca 50 minuter. Värm ugnen till 200 grader
Andra fina sillinläggningar som kan passa fint till påsk kan väl vara. Nu är det hög tid att börja tänka på påskmaten, och framför allt då vilka sorters sillinläggningar som ska finnas med på påskabordet
Rör i de två äggulorna. Portionera ut i små skålar och ställ in i kylen tills det är dags att servera. Efter att jag och A igår kollat in både julgranar och stjärnor på Ica Maxi och tjuvsmakat på lussekatter fick det blir en julinspirerad efterrätt igår kväll
Revbensspjäll till jul. Blanda alla ingredienserna till en glasering. Koka revbensspjäll i vatten tillsammans med övriga ingredienser i 30 minuter. Revbensspjäll till jul1 kg revbensspjäll 1 gul lök 2 lagerblad svartpeppar. Glasering till revbensspjäll2 dl honung 1 dl olivolja 1,5 tsk flingsalt 1 tsk malen ingefära
Goda chokladpraliner till jul. Tillsätt jordnötssmöret och rör samman allt till en smet. Så var det dags att börja göra julgodis, jag vet – det är lite tidigt men ska man hinna skapa lite recept så är det bäst att börja i tid
Värm vinbärsgelén i en kastrull ihop med övriga ingredienser till glazen. Stek spjället mitt i ugnen, 175 grader, i 1-1,5 timme eller tills benrn lossnar lätt och köttet känns klart
Blanda samtliga ingredienser till smeten. Doppa järnet i smeten, smeten ska nå upp till kanten. Fritera struvorna tills de har fått fin färg och lossnar från järnet
Rör tills smeten är blank. I förrgår svängde jag ihop detta superenkla godis, tokfort gick det att göra (behöver dock stå över natten och stelna sen) och gott blev det
Vi har ytterligare två burkar sill att öppna och bjuda på, men dom väntar vi med några dagar till. ex brantevikssill, glasmästarsill och citronsill, men några nya smaker fick alltid tillträdetill julbordet
Det är de två sistnämnda ni ska få recepten på nu. Ni känner väl till det Arvidssonska mantrat, det är ingen riktigt middag utan minst 2 såser. 5 dl creme fraiche vispas länge tills den blir roligt fluffig. 5 dl creme fraiche vispas länge tills den blir roligt fluffig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.