Två små kök: husmanskost
Två små kök
Två små kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 tsk salt
  • 5 dl mellanmjölk
  • 1 ägg
  • 700 g fast potatis
  • Smör till stekning
  • Vispa ihop mjöl, salt, mjölk och ägg till en slät smet. Skala potatisen. Riv potatisarna och blanda ner i smeten vartefter så att rivet inte mörknar. Grädda i smör på medelhög värme, som pannkakor eller små plättar, ca 1 dl för stora och 1/2 dl smet för små.
  • Rostade rödbetor
  • Färska rödbetor, skalade
  • Olivolja
  • Salt
  • Blanda rödbetorna med salt och olivolja. Rosta på bakplåtspapper i ugnen på hög värme, tills de får färg och mjuknar men inte för mycket.
  • Fetaoströra med valnötter och honung
  • 50 g fetaost, smulad
  • 250 g keso naturell
  • 1 msk flytande honung
  • Valnötskärnor, grovhackade
  • Färsk persilja eller timjan, hackad
  • Blanda allt i en skål.
  • Servera raggmunkarna med rödbetorna och fetaoströran.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.