Jag åt min med en klick turkiskyoghurt och flytande honung. Men jag kan tänka mig att med vaniljkvarg eller vaniljyoghurt också hade gjort den här gröten rättvisa
Oftast består mina frukostar av en fralla med en starkare ost och en skiva paprika på men då och då klämmer jag in en smoothie eller som den här gången lite Turkiskyoghurt
Servera gärna ihop medyoghurt, honung och kanel. 1 st äpple, 1st apelsin, 1 st banan, turkiskyoghurt, blomsterhonung, kanel. 1 st äpple, 1st apelsin, 1 st banan, turkiskyoghurt, blomsterhonung, kanel
Jag ville inte ha med en traditionell smulpaj medäpple eller bär dock, utan en variant jag provade på för första gången i Grekland förra sommaren som var helt enastående
Servera med en klick fet naturell yoghurt (eller hårt vispad grädde eller en klick creme fraiche). Strö över Fibrex och rätt rikligt med alla kryddorna (samtliga kryddor är vanliga torkade och malda kryddor på burk)
Sänk värmen något och rör om riktigt rejält med trägaffel och dela smeten i små delar. )Ingredienser2 ägg4 dl mjölk2 dl mjöl1/2 dl oljaRingla över flytande honung, sirap eller pekmez (som är gjort av druvsaft från vindruvor)Gör så härVispa ihop alla ingredienser i en skål. Häll i röran i olja och rör om på medelvärme värme tills du får en tjock konsistens som på bilden i cirka 15 minuter
Jag älskar yoghurtmed bär och müsli på. Återkommer med mer exakta mått när jag gjort en färdig blandning men det som är så bra med det här att det bara är att toppa med sina favoriter
Ringla över flytande honung, sirap eller pekmez (som är gjort av druvsaft från vindruvor). Sänk värmen något och rör om riktigt rejält med trägaffel och dela smeten i små delar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.