Lite kletiga att forma till bullar men klicka ut lika stora klickar på plåten med bakplåtspapper innan du formar dem till bullar, så slipper du att gegga med dem en extra gång för att få dem lika stora
En tugga på det här så vill man aldrig köpa bröd i plastpåsar igen. Men på senaste tiden har jag börjat köpa surdegsbröd och det har jag verkligen fastnat för
Såklart hänger det ju mycket på röran och jag minns inte exakt hur jag gjorde den. 1/2 dl turkisk youghurt. Sätt ugnen på 225 grader. 1/2 dl turkisk youghurt
Jag tänkte ta med mig dessa pide som jag har gjort i olika smaker. Ingredienser, 12 st stora pide4 dl ljummen vatten1 pkt färsk jästca 10 dl vetemjöl4 msk olivolja1 tsk saltUppvispat ägg till penslingFyllning1. Sätt ugnen på 225 grader
Det gör också turkisk mat. I styrka påminner det mer om stark paprika än om chilihetta. Här är det mezerätterna som har lockat mig, men de här rörorna är ett försök att omvandla turkiska rätter till något som passar i Göteborg och Gällivare
Drömstadslimpa bakatpå surdeg och bikarbonat är ett lämpligt bröd för laktosintoleranta eftersom syrligheten i brödet inte kommer från filmjölk utan från surdeg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.