Blanda ner de hackade örterna, apelsinskal och citrussaften i aiolin. Riv vitlöken fint, blanda med den mindre mängden salt och äggulor i en hög och smal bunke
Vem har hört talas om turkiskt fyllt tunnbröd, gözleme förut. Fyllningen kan som sagt variera men jag fyllde min gözleme med en pistage- ochmyntapesto, sparris, kycklingfärs och en ricotta- och fetakräm
½ tsk Mynta. Lammgrytor av olika slag är populärt på genuina Turkiska restauranger. Det här med att köpa så naturlig mat som möjligt, blir också mer och mer viktigt
Gjorde en aioli till vår grillade middag idag (som var sojabitar på spett för mig och en köttbit till Peter, och sötpotatis bakad i folie på grillen till oss båda)
En lite hetare aioli smaksatt med rökt paprikapulver och sambal oelek, passar bra till fiskgryta eller grillat kött, också mycket gott att blanda i en potatissallad
Haydari och tursu, vitlöksyoghurt medmyntaoch mjölksyrade grönsaker, är väldigt gott till och. Det pratas annars mest om att Medelhavskostens nyttighet ligger i olivoljan, fisken, frukten, nötterna och grönsakerna
Vattenmelonsallad1 kg vattenmelon 200 g fetaost 1 tsk Santa Maria Red Hot Chili Flakes 0,5 tsk Santa Maria Tellicherry Black Pepper 1 msk limejuice 2 msk olivolja 0,5 kruka mynta
På med locket och in med grytan i ugnen och sen var det bara att gå ut några timmar. Tänk att ta sig en riktig långpromenad och sen komma hem till en färdig lunch…
Så fräsch och goda med kombinationen av både myntanoch citronen. Vi hade så härligt när vi satt ut större delen av kvällen och njöt av både god mat och dricka, men med det sällskapet kan det inte bli annat än fantastiskt så det var väntat att kvällen skulle bli lyckad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.