Sötadessertermed sockerlag är vanligt i Turkiet. Börja med sockerlagen så att den svalnar. Lägg upp på en plåt med bakplåtspapper och platta ut lite lätt med handen
The post Kall, söt och syrlig dessert appeared first on Babydjungeln. Sommar, sommar, sommar. Denna ljuvliga citronpaj serveras kall och ger härliga sommarkänslor
Oftast består mina frukostar av en fralla med en starkare ost och en skiva paprika på men då och då klämmer jag in en smoothie eller som den här gången lite Turkisk yoghurt
Sötadessertermed sockerlag är vanligt i Turkiet. Börja med sockerlagen så att den svalnar. Inte direkt de nyttigaste desserten men värt och prova om man vill synda någon gång
Servera gärna ihop med yoghurt, honung och kanel. 1 st äpple, 1st apelsin, 1 st banan, turkisk yoghurt, blomsterhonung, kanel. 1 st äpple, 1st apelsin, 1 st banan, turkisk yoghurt, blomsterhonung, kanel
2 msk honung. 2 msk honung. Smarrig marinad som passar bra till både gris och nöt. Fler recept finns i kategorin ”matrecept och tips” som du hittar under min presentationsbild lite längre ned i vänster sidokolumn
Jag åt min med en klick turkisk yoghurt och flytande honung. I helgen var en sådan dag och därför gjorde jag en ugnsbakad havregrynsgröt med äpple och frötäcke som nästan smakade som en äppelpaj
Jag gillar att man kan variera den lite från gång till gång med de råvaror som är i säsong. Detta är en dessert som man snabb slänger ihop om man får oväntat besök
Då blir kocken glad och jag vet med all säkerhet att Mr C älskar den här desserten, för efter jag fotat de här, försvann de lika fort som en avlöning, ja det är sant
Kaninen som dykt med huvudet ner i jorden är en chokladig upplevelse med en botten av chokladpudding blandat med grädde, eller, om du vill, gör en chokladmousse
HallonenHavregrynenNågra kokos flingorToppa med physalisfrukt. 1,5 grädde (vispad)4 dl cremefraiche (två burkar)200 gr smält choklad(vit marabou)Skalet av en citron( tvätta citronen och riv)Blanda ihop detta till en slät smetHäll upp i glas och in i kylen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.