150/50 potatismos1
kg mjölig potatis 1 kg mandelpotatis 4 klyfta vitlök 2,5 dl standardmjölk 100 g smör salt 100 g färskost, rumstempererad gräslök, finskuren svartpeppar
1 Räksallad1
kg vatten 10 g salt 50 g rotselleri, blancherad i små kuber 50 g fänkål, blancherad i små kuber 150 g skalade räkor, färska och grovhackade 50 g äpple, gröna i små kuber 15 g färsk pepparrot, riven 100 g majonnäs 1 msk citronsaft 1 salladslök, gröna delen i tunna skivor 0,6 kruka dill, finhackad salt cayennepeppar svartpeppar, från kvarn
Skala och skär potatisen i jämnstora kuber. Koka de två potatissorterna var för sig tills de precis blivit klara, låt vitlöksklyftorna koka med. Häll av vattnet och ”torrkoka” potatisen ytterligare någon minut tills den är helt torr. Ta upp och mosa vitlöksklyftorna. Lägg ihop potatisarna i en gryta tillsätt vitlöken. Häll mjölk i en egen kastrull tillsammans med smöret. Hetta upp blandningen tills smöret smält. Mosa potatisen med en stomp eller stor gaffel, tillsätt smör och mjölkblandningen lite i taget tills du fått rätt konsistens, smaka av med salt. Tillsätt färskosten och blanda väl. Tillsätt ev. ytterligare salt. Rör ner gräslök och svartpeppar. Räksallad
Koka upp vatten med salt och blancera rotsellerin och fänkålen. Blanda allt och smaka av med salt, cayennepeppar och svartpeppar. Servering
Servera exempelvis potatismoset och räksalladen i en tunnbördsrulle med korv, sallad, tomat, rödlök, rostad lök, senap och ketchup.
Fredagsmysmaten bestod iallafall av en kopiering av det lokala gatukökets tunnbrödsrulle (fast godare enligt mig ), medpotatismos, fläskfilé, tsatsiki och sallad
Koka upp vatten i en kastrull, när vattnet kokar lägg i pölsen stäng av och dra bort kastrullen från plattan, (får pölsen ligga i när det kokar så spricker skinnet) låt pölsen ligga och gotta sig i det varma vattnet medans du monterar tunnbrödsrullen
Koka upp vatten i en kastrull, när vattnet kokar lägg i pölsen stäng av och dra bort kastrullen från plattan, (får pölsen ligga i när det kokar så spricker skinnet) låt pölsen ligga och gotta sig i det varma vattnet medans du monterar tunnbrödsrullen
Jag fyllde mina tunnbröd med philadelphia, pepparrot, rökt lax, avokado och sallad. Vi hade bästa vännerna här på fest igår och det blev en sen kväll och idag har jag varit jättetrött
En Tunnbrödsrulle är ett perfekt snack att ha med sig ut i skid eller pulkabacken och denna varianten med kallrökt lax och pepparrot är en av mina favoriter
En favoritmacka på picknickenen är en enkel rulle fylld med lax och pepparrotsost. Smaka av med. Vi brer på pepparrotsost, lägger på laxskivor och rullar ihop till en rulle
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.