Tunnbrödsrulle med potatismos och räksallad
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 kg mjölig potatis
  • 11 kg mandelpotatis
  • 14 klyfta vitlök
  • 12,5 dl standardmjölk
  • 1100 g smör
  • 1 salt
  • 1100 g färskost, rumstempererad
  • 1 gräslök, finskuren
  • 1 svartpeppar
  • 11 kg vatten
  • 110 g salt
  • 150 g rotselleri, blancherad i små kuber
  • 150 g fänkål, blancherad i små kuber
  • 1150 g skalade räkor, färska och grovhackade
  • 150 g äpple, gröna i små kuber
  • 115 g färsk pepparrot, riven
  • 1100 g majonnäs
  • 11 msk citronsaft
  • 11 salladslök, gröna delen i tunna skivor
  • 10,6 kruka dill, finhackad
  • 1 cayennepeppar
  • 1 svartpeppar, från kvarn
  • 1 tunnbröd
  • 1 korv
  • 1 sallad
  • 1 tomat
  • 1 rödlök
  • 1 rostad lök
  • 1 senap
  • 1 ketchup
  • 150/50 potatismos1 kg mjölig potatis 1 kg mandelpotatis 4 klyfta vitlök 2,5 dl standardmjölk 100 g smör salt 100 g färskost, rumstempererad gräslök, finskuren svartpeppar
  • 1 Räksallad1 kg vatten 10 g salt 50 g rotselleri, blancherad i små kuber 50 g fänkål, blancherad i små kuber 150 g skalade räkor, färska och grovhackade 50 g äpple, gröna i små kuber 15 g färsk pepparrot, riven 100 g majonnäs 1 msk citronsaft 1 salladslök, gröna delen i tunna skivor 0,6 kruka dill, finhackad salt cayennepeppar svartpeppar, från kvarn
  • 1 Servering tunnbröd korv sallad tomat rödlök rostad lök senap ketchupPotatismos
  • Skala och skär potatisen i jämnstora kuber. Koka de två potatissorterna var för sig tills de precis blivit klara, låt vitlöksklyftorna koka med. Häll av vattnet och ”torrkoka” potatisen ytterligare någon minut tills den är helt torr. Ta upp och mosa vitlöksklyftorna. Lägg ihop potatisarna i en gryta tillsätt vitlöken. Häll mjölk i en egen kastrull tillsammans med smöret. Hetta upp blandningen tills smöret smält. Mosa potatisen med en stomp eller stor gaffel, tillsätt smör och mjölkblandningen lite i taget tills du fått rätt konsistens, smaka av med salt. Tillsätt färskosten och blanda väl. Tillsätt ev. ytterligare salt. Rör ner gräslök och svartpeppar. Räksallad
  • Koka upp vatten med salt och blancera rotsellerin och fänkålen. Blanda allt och smaka av med salt, cayennepeppar och svartpeppar. Servering
  • Servera exempelvis potatismoset och räksalladen i en tunnbördsrulle med korv, sallad, tomat, rödlök, rostad lök, senap och ketchup.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.