1 dillkvistarTunnbrödssnurror
med räkor och confiterad citron 1. Citron: Sätt ugnen på 275 grader. Skölj citronerna noga i ljummet vatten. Halvera dem och lägg halvorna med snittytan uppåt i en ugnssäker form. Tillaga högt upp i ugnen ca 40 min, tills citronen fått rejält med färg. Ta ut och låt citronerna svalna. Skär dem i riktigt små tärningar. Blanda citronen med salt och socker. Låt kallna. 2. Skala och grovhacka räkorna. Hacka dillen och blanda med färskosten. Tillsätt räkorna och krydda med salt och peppar. Vänd försiktigt ner löjrommen. 3. Fördela blandningen på tunn-bröden och rulla ihop. Skär rullarna i ca 2 cm breda skivor. Lägg dem på ett fat och toppa med den confiterade citronen. Garnera med dillkvistar och servera.
Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner detförsiktigt omväxlande med mjölken i smeten. Dra bort papperet (pensla medlite kallt vatten så lossnar det lättare) från kakan
Servera soppan med bröd. Lägg ihönsbuljongtärningarnaochphiladelphiaosten. Rör om tills osten smält. morötter, rivna (ca 4 st). 1purjolök, fintstrimlad. 1hönsbuljongtärningar. 1philadelphiaost, med örter ochvitlök. 14 port Ingredienser 0,5 l morötter, rivna (ca 4 st) 1 purjolök, fintstrimlad 1 l vatten 2 hönsbuljongtärningar 200 g philadelphiaost, med örter ochvitlök 1 krm svartpeppar, nymalenMorotssoppa – gör så här. Koka morötter och purjolök i vatten 5 min
Dela varje tredjedel i tolv mindrebitar, och rulla bitarnatill korvar som du sedan formar till lussekatter och placerar på plåten med gott om utrymme för jäsning
”Halv åtta hos mig” från vår hemkommun har precis tonat bort i tv-rutan och då tänker vi mata på medytterligare läckerheter levererat från bästkusten, eller vad det västkusten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.