Tunnbrödssnurror med räkor och confiterad citronSnittar med tunnbröd – perfekta till festen. Den confiterade citronen, som kan göras i god tid, blir det där lilla extra som höjer tunnbrödssnurrorna ett snäpp.

Ingredienser

  • räkor med skal
  • 1 knippor dill
  • 1 naturell färskost
  • 1 salt
  • 1 nymald svartpeppar
  • 1 löj- eller sikrom
  • 1 rektangulära tunnbröd
  • 1 citroner
  • 1 strösocker
  • 1 dillkvistarTunnbrödssnurror med räkor och confiterad citron   1. Citron: Sätt ugnen på 275 grader. Skölj citronerna noga i ljummet vatten. Halvera dem och lägg halvorna med snittytan uppåt i en ugnssäker form. Tillaga högt upp i ugnen ca 40 min, tills citronen fått rejält med färg. Ta ut och låt citronerna svalna. Skär dem i riktigt små tärningar. Blanda citronen med salt och socker. Låt kallna. 2. Skala och grovhacka räkorna. Hacka dillen och blanda med färskosten. Tillsätt räkorna och krydda med salt och peppar. Vänd försiktigt ner löjrommen. 3. Fördela blandningen på tunn-bröden och rulla ihop. Skär rullarna i ca 2 cm breda skivor. Lägg dem på ett fat och toppa med den confiterade citronen. Garnera med dillkvistar och servera.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.