Smörj formens kanter med lite smör och bröa mycket lätt. Smält chokladen genom att bryta den i bitar, lägga den i en sopptallrik med breda kanter och placera denna över en liten kastrull med lite sjudande vatten
Klä en form med löstagbar kant med mördeg ända upp på kanten. Det går utmärkt att förbereda hit ett par dagar i förväg, ställ hela formen med det färdiggräddade pajskalet i frysen
Bred ut smeten i en smord och bröad rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. 150 g smör3 dl strösocker1 dl kakao2 tsk vaniljsocker2 ägg2 dl vetemjöl1 1/2 dl vispgrädde2 msk smör200 g mörk choklad1/2 dl rostade pinjekärnor1
Så här i examenstider kan det kanske passa bra med ett tårtrecept. Julias tryffeltårta. Min syster har lärt mig hur man bakar en fantastisk tårta/tarte med chokladtryffelfyllning
Och tadaaaaa, det blev en tryffeltårtamed sötsalta nötter och gudars så god den blev. Den där tryffeltårtan som Mr C åt i helgen kunde jag liksom inte släppa, utan jag var tvungen och testa om jag kunde få till en på mitt sätt och som jag kan äta
Blanda ner alla torra ingredienser med äggen. Kakan är väldigt krämig och kan vara svår att flytta på, så lägg hela kakan med springformsbotten på ett uppläggningsfat
Blanda ner alla torra ingredienser med äggen. Kakan är väldigt krämig och kan vara svår att flytta på, så lägg hela kakan med springformsbotten på ett uppläggningsfat
Då kanske jag kan få fresta med mandelchokladkladdkaka, en gluten- och mjölkfri dadelchokladkladdkaka, chokladfudgekladdkaka, kladdkaka med jordgubbschoklad, chokladkaka med cacaonibs, tryffeltårta eller kanske en vit chokladkladdkaka med färska bär
Så var det dags igen att göra en ny laddning treveckorssallad men eftersom julen närmare sig, med storm steg som det känns, så så svängde jag ihop en sallad med rödkål och smaksatt med apelsin
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.