Tillräkorna gjorde jag en egen majonnäs med goda smaker som gav extra sting. När man gör egen majonnäs är det viktigt att ägg och olja har samma temperatur
Räkorfick det bli som förrätt och kan inte säga annat än att det blev fantastiskt. En trerätters middag blev det ivanligordning och i början var det tänkt att vi skulle köra samma meny som förra året, men jag ändrade mig för någon vecka sedan
Vi kör nämligenlite frys- och kylskåpsrensningi det Mårtenssonska köket för tillfället, det behövs göras sånt ibland och speciellt när semestertiderna närmar sej är det bra
Vi serverade även kokt potatistill, men det är intenödvändigt. Att köra broccoli och sparrisi ugnen såhär, med olivolja, salt och vitlök och sen bara pressa citron över är så oerhört gott
Sundbyholms slotts afternoon tea som dom brukar ha på höst/vår-kanten rekommenderas varmt. Vihittadelite rökta räkor och fryst scampi som vi förvandlade till en god tallriktillsammans med en grekiskt lantbröd från Schelinskonditori som förövrigt gräddar sinaWienerbröd perfekt bruna
En färgglad, smakrik sallad med thai-smakandedressing är perfekt till. De har till och med fått grönt ljus av Världsnaturfonden, så de borde väl vara OK
En hollandaissås med citron är så gott till t ex lax som det blev en lördagkväll ute i havsbandet. Med färsk potatis och sparris plus ett glas kall bourgogne
American pancakes -. LCHF -. Tillräkorna gjorde jag minvitlöksdip som jag brukar göra. Ikväll hade jag egentligen tänkt laga mat med min man hade överraskat med en stor påse färska räkor
Tillnyårsfirandet med fina vänner landade förrättsansvaret (till stor glädje) på mig. Smördegsrullar med västerbottenost (en klassikeri Mosters skafferi, recept hittarNi här), ostbollar med pistage och gräslök och rökt vaniljlax på mango
Tillnyårsmiddagen hade jag köpt hem ett knippesparris som jag inte hade bestämt hur jag skulle tillreda och tyckte det kändes litefantasilöst att bara koka dem men så fick jag se ett recept med haricots verts som jag tänkte att det måste ju funka även med sparris, och det gjorde det, ett perfekt tillbehörtill kött
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.