Bästisen Linda gjorde min populära moussetårta till sin dotter när hon fyllde år och då blev jag sugen på att baka en ny moussetårta men denna gång med bara choklad
Det kladdigaste och chokladigaste jag kunde komma på var att göra en chokladmoussetårta med kladdkakebotten, och jag valde att använda chilichokladen i moussen
Ljuvligt syrlig cheesecake på en botten som smakar chokladkladdkaka. Grädda på 175 grader i 12-15 minuter. Häll smeten ovanpå kladdkaka och ställ in i frysen minst 4 timmar
1. Smält choklad och smör i vattenbad. 2. Vispa ägg och råsocker. Blanda ihop chokladsmeten med äggsmeten. 3. Smörj en form med löstagbar botten, bröa med sesamfrö
De passar perfekt efter en god middag, är inte för mäktiga och kan kombineras på många olika sätt. Ta upp och krama ur gelatinbladen och smält dem i juicen i en liten kastrull på medelvärme
Receptet på tårtan som bestod av en kompakt chokladbotten(nästan för kompakt, den var svår att skära), chokladmousse och vit chokladpannacotta har jag hittat i tidningen Baka
Idag bjuder jag på blåbärsmoussetårta med en härlig mjukseg kladdkakebotten. Och när ni har smakat på den så hoppas jag att jag är förlåten för mina torftiga uppdateringar
Bred ut den ovanpå bottnen. 400 gram mandelmassa rivs på den grova sidan av rivjärnet. Lägg 1 gelatinblad i kallt vatten några minuter och smält det sedan på svag värme
Här kommer receptet på den smarriga jordgubbscheesecaken påkladdkakebotten som vi avnjöt hos svärisarna i lördags, alla älskade den och det fanns inte mycket kvar när vi fikat färdigt, vilket är ett gott betyg
) Dagen firades med en lugn fika med familjen och jag bjöd på en av mina favorittårtor, jordgubbsmoussetårta på en kladdkakebotten innehållande hackad Daim
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.