Den här torskgrytan slängde jag ihop i söndags. Torskgryta med röd curry och kokosmjölk, 4-6 portioner. Torskgryta med röd curry och kokosmjölk, 4-6 portioner
Till 2 personer. En halv hackad purjolökEtt tinat torskblock2 msk kaviar på tub2 msk dill ( hackad)1,5 dl riven stark ost1 dl cremefraiche 1,5 dl grädde Lite salt och citronpeppar Kokt potatis Valfri salladBryn löken och i med torsken som du skär i mindre bitar
När jag skulle planera middagen vi skulle bjuda på i helgen var jag optimistisk när det gällde vädret såg jag framför mig hur vi satt på altanen i solen och njöt av maten, därför förberedde jag en nästan helt kall middag
Lite i sista sekund till ikväll kanske men jag tänkte tipsa om en enkel hallondessert, om inte till idag så kanske de kan vara något och smaska på till helgen
Somliga maträtter tröttnar vi aldrig på även om vi lagat dom flera många gånger ända sedan vi slog våra grytor ihop, inte för att dom är många men några recept ligger oss varmare om hjärtat än andra
Tina fisken lätt och skär i bitar. Fräs grönsakerna i oljan utan att det tar färg. Tillsätt currypastan, kokosmjölken, den pressade citronen, risoni och de röda linserna
I dag blev det torskgryta och jag valde de grönsaker som fanns i kylskåpet, potatis och dessutom provade jag röd chili och lime i, vilket blev riktigt gott
Ät, njut och drick starkt, hett kaffe till – trevlig lillajul. Äntligen lite julstämning i Skatboet. Visst kan jag känna av julstressen, men jag pyntar inte, städar inte och inte heller fixar jag i köket om jag inte har rätta stämningen eller gästerna står och stampar i farstun…nu var det kanske lite både och
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.