Dom hade långa, långa rader med olika kålsorter, broccolin verkar vara populärast eftersom det fanns minst kvar av den, vitkålen däremot fanns det mycket av
Skölj av köttet i kallt vatten och torka av det med hushållspapper. Koka upp vatten, salt, skalad och klyftad lök, skalad morot i bitar, ska-lad rotselleri i bitar, vitpeppar, lagerblad, timjan och persilja i en gryta eller tryckkokare
Tjälknöl är nog något av det lättaste i matväg, det lagar sig själv i ugnen över natten. Tillbehören kan man avancera efter smak, tid och vad man har hemma
Torka av köttet och bryn det runt om i en stekpanna med smör. Koka upp coca-cola, rivet skal och pressad saft av apelsin, rosmarin, svartpep-par, hackad ingefära, skalad och skivad vitlök, salt och balsamicovinäger, i en gryta eller tryckkokare
Revbensspjäll av Lamm. Mitt lamm köpte jag uppe i Huså i höstas, byn ligger på baksidan av Åreskutan. Djuren är av rasen Åsenfår, som är en gammal allmogeras
Förra veckan bestod en utav våra vardagsmiddagar av schnitzel. Jag var sugen på att äta vitkål till. Nu sover en trött handbollsspelande sjuåring i sin säng med alla sina gosedjur och jag ska sjunka ner i soffan med ett glas vin och se veckans avsnittav Sveriges Mästerkock
När vi la upp middagen på Instagram och Facebook så var det fler än en som efterlyste receptet och eftersom vi delade med oss av det där, tyckte vi att det inte var mer än rättvist att även bjuda på det här
Vänd sist ner majonäsen precis innan servering och smaka av om det behövs mer kryddning. Älskar ju vitkål och särskilt denna färska som finns att köpa nu
Smaka av och krydda eventuellt med mer salt eller vinäger. Jag testade att göra en twist på den klassiska treveckorssalladen, recept på den hittar du HÄR
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.