1
vinäger (tex vit vinäger eller äppelcidervinäger)
1
socker (du kan minska mängden om du vill mindre sötma)
1
rapsolja
1
olivolja
1
salladskrydda
1 örtsalt
eller salt (justera saltmängden efter smak)Strimla alla grönsaker, gärna i matberedare eller med mandolin. Lägg grönsakerna i en stor bunke. Lägg alla ingredienser till dressingen i en kastrull och koka upp under omrörning. Häll den varma dressingen över grönsakerna och blanda allting. Smaka av och krydda eventuellt med mer salt eller vinäger. Täck väl och låt stå i kylen några timmar innan servering. Salladen håller sig i kylen i ca 2-3 veckor.
Jag testade att göra en twist på den klassiska treveckorssalladen, recept på den hittar du HÄR. Inlägget Treveckorssallad med rödkål dök först upp på ZEINAS KITCHEN
Treveckorssalladen får vara mitt lightsvar på den nya syratrenden. -)Treveckorssallad1 halvt vitkålshuvud, strimlat4 morötter, grovrivna2 röda paprikor, finhackade1 purjolök, strimlad1 kruka koriander, finhackad1 dl olivolja1 dl äppelcidervinäger0,5 dl strösockerBlanda alla grönsaker i en stor skål
Så var det dags igen att göra en ny laddning treveckorssallad men eftersom julen närmare sig, med storm steg som det känns, så så svängde jag ihop en sallad med rödkål och smaksatt med apelsin
Du hittar recept på treveckorssallad HÄR. Superfräsch och läcker vitkålssallad med smak av tacos. Passar perfekt att serveras vid de flesta rätter, särskilt med fisktacos
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.