Treveckorssallad
Svt
Svt
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • vitkål
  • 1 morötter
  • 1 purjolök eller en rödlök
  • 1 röd paprika
  • 1 grön paprika
  • 1 vinäger (tex vit vinäger eller äppelcidervinäger)
  • 1 socker (du kan minska mängden om du vill mindre sötma)
  • 1 rapsolja
  • 1 olivolja
  • 1 salladskrydda
  • 1 örtsalt eller salt (justera saltmängden efter smak)Strimla alla grönsaker, gärna i matberedare eller med mandolin. Lägg grönsakerna i en stor bunke. Lägg alla ingredienser till dressingen i en kastrull och koka upp under omrörning. Häll den varma dressingen över grönsakerna och blanda allting. Smaka av och krydda eventuellt med mer salt eller vinäger. Täck väl och låt stå i kylen några timmar innan servering. Salladen håller sig i kylen i ca 2-3 veckor.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.