Allt kallskuret kött såsom tjälknöl, rostbiff, rökt kött, saltrulle, långlagat griskött etc etc blir vansinnigt gott till en buffé med exotiska frukter, goda ostar och sallader av olika slag
Så har halva köket påbörjat sin semester, det är Anki tillhör ledighetskommittén frånochmed i dag medan Håkan jobbar på fram till i morgon, torsdag, för att sedan gör sin fru sällskap
Receptet som jag modifierat något kommer ursprungligen från en Buffétidning (ICA). Så gott och fräscht och faktiskt lättlagat även om själva "knölen" tar sin lilla tid
Entrecôte medRotfruktsgratäng, Sockerärtor & Rödvinssky. Jag serverade det kallskurna köttet med potatisgratäng, sallad, olika grönmögelost och en sky/gräddsås med glögg smaksatt med fikon och portvin som fått reducera och koka ett par timmar
För ner dem i grytan med purjolök. Ansa, skölj och skiva purjolöken. 1smör till stekning, salt och peppar. 1Skala rotfrukterna och skiva dem i tunna skivor. 1Tillsätt grädde, mjölk, salt och peppar och låt det småkoka tills grönsakerna börjar mjukna, cirka 15 minuter. 1Smörj en ugnsfast form och häll ner grönsakerna i den. Strö över osten och gratinera gratängen i cirka 25 minuter, eller till dess rotfrukterna är klara
Servera tjälknölen kall i tunna skivor tillsammans med gratängen och en grönsallad. Ta köttet ur förpackningen och lägg det frysta köttet på ett galler med en plåt under
Häll av och lägg ner i ugnsfast form tillsammans med den gröna blasten från en stor purjolök. Då var det daga igen för vardag, skola och jobb ochdärmed lite nyttiga matlådor till höstens alla jobbluncher
snitta försiktigt bröden med en vass kniv och sätt in dem i ugnen. -)brödet är jättegott och blev faktiskt precis så vackert och gott som jag hoppades utan att man behövde några magiska brödfingrar
Jag vet inte vad det är med mig och asiatisk mat, men det känns som om det är jag på något sätt. Förra året på Morsdag fick jag en kokbok med japanska recept som jag pinsamt nog inte lagat något ur ännu
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.