"tremjölkstårta". Den heter Tortatresleches, på svenska. Tårtbotten5 ägg3 dl socker1,5 dl potatismjöl1,5 dl vetemjöl2 1/2 tsk bakpulver2 tsk vaniljsockerEn form 24 cm i diameter blir bra till detta recept. Fyllning1 burk kondenserad mjölk1 burk kondenserad osötad mjölk3 dl gräddefinrivet skal av 1 apelsin1/2 tsk mald kanelÖverdrag3 dl gräddeGör såhärSätt ugnen på 175 g. 1/2 tsk mald kanel
Den påminner om en svensk ostkaka, fast med samma söta, utpräglade mandelsmak som torta di riso. Degen är samma ”pasta matta” (galen deg) som används i Torta di zucca gialla
Artusi för svenskar | Italiensk mat från 1800-talet
Torta della nonna är en italiensk ostkaka som är väldigt god. 1/2 dl vetemjöl. 1/2 dl vetemjöl. Den är gjord på ricottaost och passar utmärkt till vispad grädde
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.