1Småkakor med mörk choklad och flingsalt70 g mörk choklad, grovt hackad flingsalt. 1Syltkakor80 g hallonsylt. 1Chokladkakor2 msk kakao ägg salt vatten pärlsocker
Varför göra sju sorterskakor när man kan göra tre super goda. Jag har blivit inspirerad av de olika konditorerna på tv som har pratat om trenden om det "moderna kafferepet"
Syltfyllda kakor. Jag bakade igår, tresorterssmåkakor på en deg vilket blev ungefär 30 st sammanlagt. Efter 30 min tag ut den och dela den i tre delar, använd en del till varje sort. Använd ett glas med ca 6 cm i diametern för att ta ut kakor ur degen
Ska de inte ätas ganska snart är det bättre att frysa dem. Enklaste julgodiset måste ändå vara marknadsnougat som det egentligen heter eller fejkfudge som jag döpte dem till
Tar lite tid då det är tre lager att fixa med, men såååå värt besväret. Jag har fastnat lite för att göra lite nyttigare alternativ istället för en massa sockriga sötsaker
Har tre goda recept jag tänkte tipsa er om, testa gärna något av dom. Vad man än tänker ha på sitt julbord, klassiskt julbord, kalkonjulbord eller något helt annat så tycker jag ändå den gravade laxen är given på julbordet
Kaka med en kokosbotten, ett frukt- eller bär lager toppat med en hasselnötsmaräng. Till sylt fungerar vilken puré som helst, men även en chiakräm fungerar bra
Två av dessa är gjorda på laktosfritt smör å alla tre är glutenfria. Ingen av våra barn är särskilt förtjusta i tårta så på deras kalas har de fått välja vad de velat ha till fika som de själva gillar(Viggo valde "kex-bricka" med idel köpe-kex
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.