Tre såser till din grillade fisk
nigab.se
nigab.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 3 tomater
  • 11 gul lök
  • 11 kruka koriander
  • 11 kruka persilja
  • 11 citron - juice och zest
  • 11 dl olivolja
  • 11 röd chilli
  • 11-3 grön chilli (beroende på hur starkt du vill ha)
  • 11 ägg
  • 11 lime
  • 11 msk dijon
  • 11 vitlöksklyfta
  • 12 dl neutral olja
  • 1 salt
  • 1 saft från en halv citron
  • 11,5 msk vatten
  • 12 äggulor
  • 1250 g rumstempererat smör
  • 11 kruka gräslök
  • 12 salladslökar fint strimlade
  • 1 cayenne och salt efter smakPebre (chilensk tomatsalsa) Finhacka allt i så små bitar du kan. Blanda med olja och smaka av med salt. Limeaioli Mixa ägg, zest från en hel lime, saft från en halv lime och dijon med en stavmixer så det blandas. Tillsätt olja droppvis medan du mixar pulsvis. När aiolin tjocknat lite kan du öka strålen på oljan och mixa till en majonnäsliknande konsistens. Smaka av med salt. Snabb Örthollandaise Blanda pressad citron, vatten och äggulor i en kastrull. Vispa på låg värme tills det tjocknar och är ca 66°. Dra kastrullen från värmen. Klicka försiktigt i smöret under ständig vispning. När allt smör vispats in ska såsen vara tjock och blank. Smaksätt med salt och cayennepeppar
  • 1 Finhacka allt i så små bitar du kan. Blanda med olja och smaka av med salt.
  • 1 Mixa ägg, zest från en hel lime, saft från en halv lime och dijon med en stavmixer så det blandas. Tillsätt olja droppvis medan du mixar pulsvis. När aiolin tjocknat lite kan du öka strålen på oljan och mixa till en majonnäsliknande konsistens. Smaka av med salt.
  • 1 Blanda pressad citron, vatten och äggulor i en kastrull. Vispa på låg värme tills det tjocknar och är ca 66°. Dra kastrullen från värmen. Klicka försiktigt i smöret under ständig vispning. När allt smör vispats in ska såsen vara tjock och blank. Smaksätt med salt och cayennepeppar

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.