11-3 grön
chilli (beroende på hur starkt du vill ha)
11
ägg
11
lime
11 msk
dijon
11
vitlöksklyfta
12 dl
neutral olja
1
salt
1 saft
från en halv citron
11,5 msk
vatten
12
äggulor
1250 g
rumstempererat smör
11 kruka
gräslök
12 salladslökar
fint strimlade
1 cayenne
och salt efter smakPebre (chilensk tomatsalsa) Finhacka allt i så små bitar du kan. Blanda med olja och smaka av med salt. Limeaioli Mixa ägg, zest från en hel lime, saft från en halv lime och dijon med en stavmixer så det blandas. Tillsätt olja droppvis medan du mixar pulsvis. När aiolin tjocknat lite kan du öka strålen på oljan och mixa till en majonnäsliknande konsistens. Smaka av med salt. Snabb Örthollandaise Blanda pressad citron, vatten och äggulor i en kastrull. Vispa på låg värme tills det tjocknar och är ca 66°. Dra kastrullen från värmen. Klicka försiktigt i smöret under ständig vispning. När allt smör vispats in ska såsen vara tjock och blank. Smaksätt med salt och cayennepeppar
1 Finhacka
allt i så små bitar du kan. Blanda med olja och smaka av med salt.
1 Mixa
ägg, zest från en hel lime, saft från en halv lime och dijon med en stavmixer så det blandas. Tillsätt olja droppvis medan du mixar pulsvis. När aiolin tjocknat lite kan du öka strålen på oljan och mixa till en majonnäsliknande konsistens. Smaka av med salt.
1 Blanda
pressad citron, vatten och äggulor i en kastrull. Vispa på låg värme tills det tjocknar och är ca 66°. Dra kastrullen från värmen. Klicka försiktigt i smöret under ständig vispning. När allt smör vispats in ska såsen vara tjock och blank. Smaksätt med salt och cayennepeppar
Din heta majonnäs är redo att serveras som dipsås till friterad klyftpotatis eller skaldjur som kräftor, räkor, hummer eller krabba (med skaldjur kan du servera rostad bröd till)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.