Från början hade Anders och jag tänkt ut "Fira in 2012 med 12 olika rätter", men på vägen kom en sista, trettonde rätt, därmed föll den planeringen. Tag upp plättarna och häll i nya, cirka 1 msk smet per plätt. Servera med gräddfil, kalixrom, regnbågsrom (båda var suveränt goda), 300 g rökt lax i skivor, 1 finhackad rödlökSnittar med chévreChevretoast med honung4 st skivor rostbröd, bortskurna kanter och skuren i trekanter200 g chevreost, skuren i 1 cm tjocka skivorhonungtimjanSätt ugnen på 150 grader Celsius. Snittar med hamburgerkött på en bädd av pepparrotscréme4 st skivor rostbröd, bortskurna kanter och skuren i trekanter, rostade i ugnen på båda sidor1 dl creme fraiche1 dl vipad grädde1 tsk riven pepparrot1 krm salt8 skivor hamburgerköttBlanda samman creme fraiche, grädde, salt och pepparrot. Stek i 3 msk smör i tre, fyra minuter på varje sida. Hallontryffel150 g frysta hallon1 dl grädde1 msk honung300 g mörk choklad i bitar (köp en bättre kvalitet än blockchoklad)Koka upp grädde och honung och lägg i chokladbitarna
Soppa det älskar jag som ni kanske redan vet och här får ni tre goda och väldigt lättlagade soppor. De är helt vegetariska också om man bortser från toppingen på morotssoppan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.