Hej på er. Nu har det varit första advent och det är redan december, tiden går ju galet fort. Jag har tusen saker att hinna med innan julledighet men OJ vad jag ska vila sen när det är lov
Smula ner jästen i en skål. Värm mjölken till 37° och häll över jästen. Rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt rumsvarmt smör i bitar, sirap, salt, vetemjöl och det mesta av rågsikten
Fil eller yoghurt i degen. Det spelar ingen roll. De blir lika goda vad du än väljer. 3 dl fil/yoghurt, 2 dl kokhett vatten, 25 g jäst, 2 msk honung, 1 msk stött fänkål, 1 1/2 tsk salt
Soppa det älskar jag som ni kanske redan vet och här får ni tre goda och väldigt lättlagade soppor. De är helt vegetariska också om man bortser från toppingen på morotssoppan
När Aftonbladet bad mig komponera en trerättersmeny kände jag att jag ville att den skulle representera mig, sådant jag gillar och som känns rätt för säsongen
Ska de inte ätas ganska snart är det bättre att frysa dem. Enklaste julgodiset måste ändå vara marknadsnougat som det egentligen heter eller fejkfudge som jag döpte dem till
Ta eventuellt ut rundlar ur kavringskivorna och fördela röran på dem. 4 skiva kavring. 5 dl lätt crème fraiche 1 msk hackad dill 1 msk riven pepparrot 1 tsk pressad citron salt och peppar 4 skiva kavring gärna rund Garnering
Till fördrinken fick de dessa tre små kanapéer. God fortsättning på 2015 får jag börja med att säga. -) Nu ser jag fram emot ett nytt spännande och händelserikt år och jag har redan flera kockuppdrag inbokade
Har tre goda recept jag tänkte tipsa er om, testa gärna något av dom. Vad man än tänker ha på sitt julbord, klassiskt julbord, kalkonjulbord eller något helt annat så tycker jag ändå den gravade laxen är given på julbordet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.