Fräs purjolök, broccoli och potatis i en kastrull med olja. Smaka av med salt och peppar. Späd med vatten och buljongtärning och koka i 15 minuter tills grönsakerna är mjuka
Fräs färsen smulig i stekpanna med smör. Pajdeg. Smält smöret i en stor kastrull. Häll i mjölken och blanda i mjöl, salt och bakpulver och arbeta ihop till en deg
Och med ett gott nybakat bröd blir det liksom pricken över i´et. Jag hittade ett bacon som jag blev lite nyfiken på från ”Brödernas” som är handgjort, äppelrökt och torrsaltat med smak av lönnsirap och honung
Riv morötterna med det grövre rivjärnet och hacka schalottenlöken. Bryn i en gryta med smöret. Fortsätt sedan med att tillsätta mjölet, och se till att blanda ordentligt
Stek på medelvärme tills både svamp och lök fått lite färg. Servera med persilja och färskt bröd. Visserligen är det sommar enligt kalendern men tittar man ut genom fönstret så liknar det mest höst
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.