Trattkantarellsoppa
Mat och annat gott!
Mat och annat gott!
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 pers 250 gram trattkantareller delade i lagom stora bitar
  • 10 cm finskuren purjolök
  • 1/2 pkt bacon skuret i tärningar
  • 7 dl vatten
  • 2 msk hönsfond
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • 2 msk vetemjöl
  • salt, peppar och om du gillar timjan så ha i lite
  • 1 dl vispgrädde
  • Bryn bacon, tillsätt lök och svamp.
  • Tillsätt vatten och fond.
  • Sjud under lock i 10 minuter Blanda vetemjöl och grädde och tillsätt.
  • Sjud soppan tills den tjocknar.
  • Salta och peppra.
  • Vispa upp vispgrädden och tillsätt i soppan strax före servering.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.