Jag inspirerades av Roy Fares recept - men tiden fanns inte för att följa det till punkt och pricka. Skala, kärna ur och klyfta 4-5 äpplen. Blanda 1 msk strösocker och 1 msk kanel i en liten skål, fördela detta över äppelklyftorna och blanda runt så att kanelsockret fördelas jämnt i pajen. Krossa även 50-80 g pecannötter med händerna och födela dem i pajformen. Tillsätt 2 msk strösocker, 1,5 dl havregryn, 1 tsk vaniljsocker och 2 dl vetemjöl
hackade tranbär. Ett recept ur Julgodis för små och stora sockerbagare av Johanna Westman. Blanda socker, mjölk, grädde och sirap i en tjockbottnad kastrull
En saftig mör stek med smak av örter och vitlök på en bädd av brysselkål som trivs jätte bra tillsammans med salt krispig bacon, mild lök och syrliga tranbär
Skala och klyfta äpplena och lägg i en pajform. Smält smör och rör ner övriga ingredienser. Bred blandningen över äpplena och grädda i 175 grader i ca 30 minuter
Hittar du inte torkade havtorn så kan du bara använda lite mer tranbär. Jag kollade runt i skafferiet och hittade bland annat lite torkade havtornsbär som jag köpte för ett tag sedan, och det måste väl passa i ett bröd
Och trokade tranbär för en syrlig sötma. Min sista lunch i Sverige bestod självfallet av halloumi - och min sista middag besod för övrigt av fil samt knäckebröd med ost = drömmen
Låt svalna och bryt isär kakorna. Skär kakan i bitar ca 5 x 5 cm och grädda mitt i ugnen 15 min. 5 cm och grädda mitt i ugnen. 15 min Låt svalna och bryt isär kakorna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.