I veckans nummer KalmarPosten tipsar jag om en enkel dessert som passar alla oss (undertecknad inräknad) som inte fixar det där med att svänga ihop en gräddtårta till midsommar
Visserligen har vi spenderat dagen med att både shoppa mat inför helgens förlustelser och att stoppa korv men dessemellan har vi hunnit med en, vid detta laget traditionsenlig, premiärfika i Carina och Affes uterum
Efter god mat drog vi på oss varma kläder och gick och cyklade bort till Ilandaskolan för traditionsenligt Valborgsfirande där vi mötte upp farmor och farfar K och träffade på en drös med känt folk
Midsommardessert. Midsommar är äntligen här igen och vår har nåt årets ljusaste tid. Det är underbart. Högtiden till ära tänkte jag bjuda på en kalorisnål dessert att njuta av efter midsommarmiddagen
I dag tänker vi avrunda påskfirandet med en av våra absoluta favoritherrar, herr Jansson och hans frestelse, men innan dess så ska det drickas traditionsenligt annandagskaffe med Håkans föräldrar
Den här veckan känns det extra roligt att hälsa er välkomna till traditionsenligt tisdags-möte. Dagens tema är "Värma Liten" - den stora sommar-insamlingskampanjen som drivs av Libris förlag (med Kyrkkaffe-Anna i spetsen), tidningen Dagen och biståndsorganisationen PMU
Vår midsommardessert blev en fluffig jordgubbsmousse, den var god och somrig. (men vi gjorde lite väl stora portioner eftersom det blev så väldigt mycket mousse av receptet) Efter en lång mörk vinter då det bara går att fota mörka gryniga bilder kan jag inte sluta fota under soliga sommarkvällar
Pandoro är en italiensk kaka som traditionsenligt serveras runt jul och nyår. Uttrycket Pan d´oro myntades redan på medeltiden då det endast var de riktigt förmögna som hade råd att låta baka söta, ljusa kakor med ingredienser som ägg, smör, socker eller honung
Ät som den är eller traditionsenligt med varm mjölk. Idag är det Fettisdag. Äntligen. Här är det nämligen en som håller på traditionerna och inte har smygätit semlor i tid och otid ända sedan annandag jul
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.