Häll i degbunken och slå på resten av vattnet kallt. Smula jästen och rör ut den i lite av degvätskan. Ta ut bröden ur formarna och låt dem svalna på brödgaller
Försökte verkligen att ta lite mjöl så att degen skulle vara kladdig och förhoppningsvis inte bli så torr, men ja jag vet inte varför det alltid blir såhär
När smöret och oljan börjar visa tecken på att vara hett drar du undran pannan från värmen och pudrar över curryn och “skrapar” runt detta i pölen av smör och olja med ett lämpligt verktyg
Ibland blir det bara så jäkla bra. Den är dessutom perfekt att ta med och äta kall på picknicken. Tycker du det är jobbigt, kladdigt och tar lång tid att laga paj
Stek baconen på medelvärme i en stekpanna tills det börjar få färg. Här kommer ett snabbt, enkelt och supergott recept på pasta med bacon och philadelphiaost
Själv har jag svårt för när soppor blir för lika puré i konsistensen. Rosta fänkålsfröna försiktigt i en torr stekpanna, och häl dem i en skål i väntan på att soppan ska garneras
Just i fallet med denna soppa hade jag länge funderat på själva grundidén, och hade kanske därför en större motivation att faktiskt lägga på minnet vad jag använde och hur jag gjorde
Känns som veckan varit lång som två… Ibland blir det lite för mycket… Min lillasyster Sanna miste sin farmor i söndags och sen dess har det känts motigt och tungt… Vi fanns vid hennes sida och framförallt Sanna som fick hålla hennes hand när hon tog sitt sista andetag
Med ljuset och värmen har även lusten att fotografera det jag lagar och bakar smugit sig på igen, liksom suget efter att baka och laga snabbfixade rätter med mycket färg och smak
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.