Tröstdessert
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 5 1 röster

Ingredienser

  • 275 g färdigkavlad smördeg
  • 150 g pistaschmandlar
  • 150 g flagad mandel
  • 11,5 msk pressad citronsaft
  • 12,5 dl mjölk
  • 12,5 dl socker
  • 11 krm malen kanel
  • 10,75 dl mjölk
  • 11 ägg
  • 12 tsk rosenvatten
  • 10,75 dl grädde
  • 1275 g färdigkavlad smördeg 50 g pistaschmandlar 50 g flagad mandel 1,5 msk pressad citronsaft 2,5 dl mjölk 2,5 dl socker 1 krm malen kanel 0,75 dl mjölk 1 ägg 2 tsk rosenvatten 0,75 dl gräddeSätt ugnen på 180°. Lägg bakplåtspapper på en plåt. Bre ut den färdigkavlade smördegen på bakplåtspapperet. Grädda degen i 20 minuter, tills den fått vacker färg. Höj temperaturen till 190°. Pressa citronen. Hacka pistagenötterna. Smörj en ugnsform. Smula ner smördegskakan. Blanda ner nöttema och mandeln. Häll över citronsaften. Vispa upp ägget i en skål. Koka upp 2,5 dl mjölk, socker och kanel. Ta kastrullen från värmen och vispa ner ägget. Häll blandningen över smördegsbitarna. Blanda 0,75 dl mjölk med 0,75 dl grädde. Stänk rosenvattnet över smördegsblandningen i formen. Häll gräddmjölken över. Grädda rätten i 30 minuter eller tills den är gyllenbrun.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.