Tvärtemot sitt namn har den maträtten ingenting att göra med det bretonska köket. Man kan hitta cassoulet (en gryta med bönor, grönsaker och kött) men snarare i södra Frankrike
Pressa mycket citron över och njut tillsammans med lite bröd. Servera bönorna tillsammans med citronklyftor och bröd, eller som tillbehör till exempelvis fisk eller lamm
Bönor är bra grejer. Det är ju hur billigt som helst, det är gott och det är nyttigt. När jag pluggade var det jättejättekonstigt om det gick en vecka utan att jag åt åtminstone 3-4 måltider som innehöll bönor
Värm bönorna om du inte vill ha dem kalla Hacka löken fint Häll olivolja i ett dl-mått, blanda i det kryddgröna, citrussaften och kryddorna Blanda lök och bönor Häll över oljeblandningen och vänd försiktigt runt 4 dl kokta bönor, gärna blandade sorter
Att laga, och äta, mer vegetariskt är ett utmärkt sätt att hålla nere på matkostnaderna utan att behöva kompromissa med vare sig variationsrikedomen eller smaken
Det kräver minimalt med matlagning, mest lite hackning och kokande av ris. Köp helst bönor med lite bättre kvalité så klibbar de inte ihop riktigt lika mycket som de gjorde här på bilderna, detta är ICA
Bruna bönor med fläsk är något av det godaste det svenska köket har att erbjuda. I mitt föräldrahem fanns det alltid med bland varmrätterna på julbordet (värmländsk tradition
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.