1 Kaka200
g smör, saltat 100 g mjölk, 3 % [1 dl] 220 g ägg [ca 4 st] 270 g strösocker [3 dl] 240 g vetemjöl [4 dl] 10 g bakpulver [2 tsk] 20 g vaniljsocker [2 msk]
1 Glasyr300
g smör 270 g strösocker [3 dl] 60 g vetemjöl [5 msk] 90 g mjölk, 3% [5 msk5 msk] 300 g hasselnötter, hackade 300 g sötmandel, hackad 1 krm saltKaka
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Tillsätt mjölken i det smälta smöret. Ställ åt sidan. Förbered en långpanna med bakplåtspapper. Vispa ägg och socker poröst. Blanda de torra ingredienserna och sikta ner i äggvispet. Häll smör- och mjölkblandningen i smeten och rör om tills smeten är jämnt blandad. Häll smeten i formen och bred ut i ett jämnt lager. Grädda kakan i 12 minuter i nedre delen av ugnen. Gör glasyren medan kakan gräddas. Glasyr
Smält smöret i en kastrull. Blanda socker och mjöl. Tillsätt till kastrullen. Vispa med en spiralvisp. Tillsätt mjölken och se till att det är helt klumpfritt. Rör ner hasselnötter och mandel. Värm under konstant omrörning med en träsked tills blandningen tjocknat. Klicka glasyren över kakan och jämna ut den med en träslev. Flytta formen till övre delen av ugnen. Grädda ytterligare ca 15-20 minuter tills kakan är gyllenbrun. Glöm inte att matsortera skal ägg för en mer hållbar bakning, och njut av din goda toscakaka. /Köket-redaktionen
3 dl vetemjöl. 11,5 dl kokosflingor. 12 tsk bakpulver. 1150 g mjukt smör. 12 dl socker. 12 ägg. 11 dl mjölkTa ut smör och låt det bli rumsvarmt eller mjuka upp det i mikron i en bunke
Toscarutor. De här kakorna bakade jag till min dansförenings kaffeservering i helgen. De gick åt som smör i solsken och flera av gästerna kom och ville ha receptet
Jättegoda toscarutor. Saftig botten med ett knäckigt täcke av knäckig tosca. Perfekt och göra en hel långpanna, skära i rutor så har du massor av gott fika
Idag är det fredag och jag bjuder på Toscarutor till kaffet. Toscarutor i långpannan. Toscarutor,. Idag är det fredag och jag bjuder på Toscarutor till kaffet
Dessa kakorna är så himelskt goda så jag rekomenderar att du provar att baka dom. Tyvärr har bloggen fått stå åt sidan lite för det har varit väldigt intensivt på jobbet och det har varit mycket privat
Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt grädde, smält margarin och mjöl blandat med bakpulver. Häll smeten i en långpanna ca 25x35 cm, klädd med bakplåtspapper
Toscarutor Ca 30-40 kakor Mördeg 200 g smör eller margarin 1½ dl socker 1 äggula 4 dl vetemjöl Tosca 100 g smör eller margarin 1 dl socker 2 msk vetemjöl 2 msk mjölk 150 g mandelspån Ev
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.