Toscarutor
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 2 1 röster

Ingredienser

  • 200 g smör, saltat
  • 1100 g mjölk, 3 % [1 dl]
  • 1220 g ägg [ca 4 st]
  • 1270 g strösocker [3 dl]
  • 1240 g vetemjöl [4 dl]
  • 110 g bakpulver [2 tsk]
  • 120 g vaniljsocker [2 msk]
  • 1300 g smör
  • 160 g vetemjöl [5 msk]
  • 190 g mjölk, 3% [5 msk5 msk]
  • 1300 g hasselnötter, hackade
  • 1300 g sötmandel, hackad
  • 11 krm salt
  • 1 Kaka200 g smör, saltat 100 g mjölk, 3 % [1 dl] 220 g ägg [ca 4 st] 270 g strösocker [3 dl] 240 g vetemjöl [4 dl] 10 g bakpulver [2 tsk] 20 g vaniljsocker [2 msk]
  • 1 Glasyr300 g smör 270 g strösocker [3 dl] 60 g vetemjöl [5 msk] 90 g mjölk, 3% [5 msk5 msk] 300 g hasselnötter, hackade 300 g sötmandel, hackad 1 krm saltKaka
  • Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Tillsätt mjölken i det smälta smöret. Ställ åt sidan. Förbered en långpanna med bakplåtspapper. Vispa ägg och socker poröst. Blanda de torra ingredienserna och sikta ner i äggvispet. Häll smör- och mjölkblandningen i smeten och rör om tills smeten är jämnt blandad. Häll smeten i formen och bred ut i ett jämnt lager. Grädda kakan i 12 minuter i nedre delen av ugnen. Gör glasyren medan kakan gräddas. Glasyr
  • Smält smöret i en kastrull. Blanda socker och mjöl. Tillsätt till kastrullen. Vispa med en spiralvisp. Tillsätt mjölken och se till att det är helt klumpfritt. Rör ner hasselnötter och mandel. Värm under konstant omrörning med en träsked tills blandningen tjocknat. Klicka glasyren över kakan och jämna ut den med en träslev. Flytta formen till övre delen av ugnen. Grädda ytterligare ca 15-20 minuter tills kakan är gyllenbrun. Glöm inte att matsortera skal ägg för en mer hållbar bakning, och njut av din goda toscakaka. /Köket-redaktionen

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.