Toscansk kycklinggryta
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 400 g kycklingfilé, skuren i strimlor
  • salt och svartpeppar
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 liten rödlök, hackad
  • 4 selleristjälkar, skurna i små strimlor
  • 1-2 små peperoncino (chili), finsmulade
  • 2 dl rött vin
  • 1 dl blandade kryddörter, t ex basilika, dragon, oregano
  • 2 klyftor vitlök, hackade
  • 800 g konserverade körsbärstomater
  • 0,5 citron, rivet skal
  • 2 msk persilja (helst bladpersilja), hackad
  • 100 g pecorino, grovsmulad
  • 3 dl ris
  • lite extra persilja för att strö över portionerna
  • 400 g kycklingfilé, skuren i strimlor salt och svartpeppar 0,5 dl olivolja 1 liten rödlök, hackad 4 selleristjälkar, skurna i små strimlor 1-2 små peperoncino (chili), finsmulade 2 dl rött vin 1 dl blandade kryddörter, t ex basilika, dragon, oregano 2 klyftor vitlök, hackade 800 g konserverade körsbärstomater 0,5 citron, rivet skal 2 msk persilja (helst bladpersilja), hackad 100 g pecorino, grovsmulad 3 dl ris lite extra persilja för att strö över portionerna

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.