15-6 st äpplen. 1Skala och skiva äpplena i tunna klyftor och blanda med kanel och socker och lägg i en pajform. 1Blanda ihop alla ingredienserna till pajdegen till en smulig deg och smula över de skivade äpplena. 1Grädda pajen mitt i ugnen i 25-30 minuter. 1Servera med vaniljsås, glass eller lättvispad grädde
Istället för enbart grädde som fyllningen i en budapestrulle har, har jag fyllt denna tårta med vaniljkräm blandat med grädde, vilket inte gör den alltför mastig och dessutom passar det väldigt bra till marängen och hallonen
Nagga med en gaffel. Riv mandelmassan och blanda den med äggen och mjölken. 14 st äpplen. 1Tryck ut den i en form med löstagbar kant, cirka 22 centimeter i diameter. Ställ gärna in formen i kylskåp i 20-30 minuter. 1Kärna ur och klyfta äpplena. 1Servera gärna med vaniljsås eller lättvispad grädde
Arbeta så lite som möjligt med degen. Toppa med färska eller frysta hallon. 1Slå tillbaka blandningen i kastrullen och värm krämen under noggrann omrörning med en visp och låt den få ett riktigt uppkok
Servera gärna med vispad vaniljgrädde. 1äpplen. 1kanel Smöra en liten ugnsfast form eller kakform, vispa ihop två ägg med 1 1/2 dl socker i en bunke, blanda med 1 1/2 dl vetemjöl och häll över i formen. 1Fördela sedan äppelklyftor (med skalet på eller utan) över hela smeten, strö över lite socker (och kanel om du vill) och skiva sedan lite smör över alltihop (eller droppa flytande smör/rapsolja)
Pajen är lättbakad och du gör den i olika steg, Börja med pajdegen, kyl och förbaka. Lägg i päron (använd med fördel mjuka päron, eller konserverade) och häll över fyllningen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.