18 ägg
6 dl socker 8 dl vetemjöl 4 tsk bakpulver 3 tsk vaniljsocker 400 gr smält smör eller margarin 8 msk grädde Glasyr 4 dl mandel , flagad eller hackad 200 gr smör eller margarin 3 dl socker 4 msk mjöl 4 msk grädde eller mjölkVispa ägg o socker pösigt i stor bunke Blanda mjöl o bakpulver o vaniljsocker. tillsätt torra ingredienser samt det smälta smöret och mjölken / grädden till ägg/socker smeten . Smörj o bröa en långpanna/ eller lägg ett smörpapper i botten vik upp kanterna . häll i smeten . Grädda i 175 ca 25 min Glacyren görs under tiden blanda i en gryta på medelvärme skall Ej koka ! Ta ut kakan efter ca 25 min och bred på den varma smeten och in i ugnen igen ca 15-20 min . Kolla lite på färgen , Låt svalna skär i bitar o njut . Suverän dagen efter om stått lite svalt om det finns nått kvar .
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.