Toscakaka i långpanna
www.matklubben.se
www.matklubben.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 8 ägg
  • 16 dl socker
  • 18 dl vetemjöl
  • 14 tsk bakpulver
  • 13 tsk vaniljsocker
  • 1400 gr smält smör eller margarin
  • 18 msk grädde
  • 1 Glasyr
  • 14 dl mandel , flagad eller hackad
  • 1200 gr smör eller margarin
  • 13 dl socker
  • 14 msk mjöl
  • 14 msk grädde eller mjölk
  • 18 ägg 6 dl socker 8 dl vetemjöl 4 tsk bakpulver 3 tsk vaniljsocker 400 gr smält smör eller margarin 8 msk grädde Glasyr 4 dl mandel , flagad eller hackad 200 gr smör eller margarin 3 dl socker 4 msk mjöl 4 msk grädde eller mjölkVispa ägg o socker pösigt i stor bunke Blanda mjöl o bakpulver o vaniljsocker. tillsätt torra ingredienser samt det smälta smöret och mjölken / grädden till ägg/socker smeten . Smörj o bröa en långpanna/ eller lägg ett smörpapper i botten vik upp kanterna . häll i smeten . Grädda i 175 ca 25 min Glacyren görs under tiden blanda i en gryta på medelvärme skall Ej koka ! Ta ut kakan efter ca 25 min och bred på den varma smeten och in i ugnen igen ca 15-20 min . Kolla lite på färgen , Låt svalna skär i bitar o njut . Suverän dagen efter om stått lite svalt om det finns nått kvar .

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.