Toscabakelse
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 150 g mandelmassa
  • 11 ägg
  • 12 tsk vetemjöl
  • 10,5 tsk bakpulver
  • 135 g mandelspån
  • 13 msk strösocker
  • 150 g smör
  • 11 msk vetemjöl
  • 11 msk mjölk
  • 10,5 msk sirap
  • 1200 g ricotta
  • 12 msk strösocker
  • 12 msk amarettolikör
  • 1 Botten150 g mandelmassa 1 ägg 2 tsk vetemjöl 0,5 tsk bakpulver
  • 1 Toscaflarn35 g mandelspån 3 msk strösocker 50 g smör 1 msk vetemjöl 1 msk mjölk 0,5 msk sirap
  • 1 Fyllning200 g ricotta 2 msk strösocker 2 msk amarettolikörMandelbotten
  • Sätt ugnen på 175 grader. Riv mandelmassan grovt. Rör sedan sedan ner ägget så att smeten blir porös. Blanda till sist i mjölet och bakpulvret. Häll smeten i en välsmord och bröad form, ca 24 cm i diameter, helst med löstagbar kant. Grädda kakan ca 12 minuter. Låt kakan svalna något och lossa den försiktigt. Toscaflarn
  • Sätt ugnen på 225 grader. Blanda mandeln, sockret, smöret, mjölet, mjölken och sirapen i en kastrull. Sjud alltsammans på svag värme under försiktig omrörning. Bred ut smeten i en smord pannkakslagg, ca 24 cm i diameter, eller form med löstagbar kant Grädda botten mitt i ugnen 6-8 minuter eller tills botten fått vacker guldgul färg. Låt bottnen svalna något innan den lossas, låt den kallna. Fyllning
  • Rör ricottan med socker och amaretto till en jämn smet. Bred krämen på mandelbottnen. Lägg tocsabottnen ovanpå. Ev. kan mandelbottnen dränkas in med mandellikör.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.